MIMMI SEHLER – THE FEMALE BARBER

Mimmin Sehler är 31 år och jobbar som barberare. Som liten hade Mimmi en dröm om att jobba som frisör men pågrund av höga antagningsbetyg till frisörlinjen så valde hon att utbilda sig och jobba inom vård och omsorgsbranschen. Efter elva år i vården kände Mimmi att det var dags att uppfylla den där barndomsdrömmen och resten är historia..

Vill du börja med att berätta lite om dig själv?

– Mimmi 31 år, bor i en villa utanför Jönköping med min man, dotter och katter. En riktig morsa och catlady i ett spralligt format.

Vad var det som fick dig att börja jobba som barberare?

– Jag ville bli frisör när jag va liten men skolan har aldrig vart lätt för mig vilket visade sig i mina betyg och på den tiden behövde man nästintill mvg i alla ämnen för att komma in på frisörlinjen. Så jag gick omvårdnad och älskade mina 11 år inom vården men behövde en förändring i livet så tog tag i barndomsdrömmen och började plugga. Att det blev just barberare beror på att intresset för färg och uppsättningar inte finns där. Så brukar säga att detta är min barndomsdröm och trettioårskris, hehe.

Hur är det att arbeta som kvinna i en mansdominerad bransch? Och hur kom du in i branschen?

– Då jag är ny i branschen har jag inte haft så många situationer att jämföra med ännu men i det stora hela har det vart positivt. Flera av mina kunder uttrycker att det är skönt att gå till en kvinna då barberbranschen ofta upplevs som matcho, så om vi kvinnliga barberare kan få denna kultur att suddas ut är jag stolt över att vara en del av det, heh här hör man mitt hbtq-hjärta slå ett extra slag. Jag har kommit in otroligt fint och det på grund utav fantastiska personer runt mig så som chef, kollegor, leverantörer, säljare och kunder.

Vad skulle du säga är det roligaste respektive mest utmanande med ditt jobb?

– Det roligaste är att få vara kreativ, jag är så glad över att få skapa och arbeta med händerna. Medan det mest utmanande är nog, hmm jag älskar ju utmaningar så ser det bara som positivt.

Om du måste välja – vad är roligast? Rakning eller frisering/klippning av hår?

– Hår, gärna enbart med sax!

För någon som är nybörjare när det kommer till rakning – vad är dina bästa nybörjartips?

– Att unna dig ett första besök hos någon som kan! Vi delar mer än gärna med oss om vår kunskap och vill att du ska ha en trevlig upplevelse vid din rakning. Annars ”förarbetet är grunden för en lyckad rakning”, klyschigt men ack så sant!

  Vad har du för andra intressen utöver ditt jobb? Vad brukar du gilla och göra på din fritid?

  – Jag är en ”100 projekt samtidigt tjej” så lite på listan är odling, renovering av möbler, lera, måla, bygga och allmänt stök. Sen är mina katter ett stort intresse där jag även har kattungar då och då.

  Sista frågan – har du några favoritprodukter från just Beard Monkey?

  – Skäggoljorna är fantastiska, min absoluta favorit som jag hela tiden återkommer till är Licorice. Hair Paste är fantastisk då det är en hållbar produkt som funkar både för mig som barberare men även för kund eftersom den är bra till de flesta frisyrer och längder! Sen min ABSOLUTA favorit av alla är Boosting Torrschampo! Jag älskar den, det är en perfekt grund i styling sen vet jag inte om min privata konsumtion ens är hälsosam!

  Köp Mimmis favoriter:

   

   

  Följ oss på instagram

  0
   0
   Din varukorg
   Din varukorg är tom Tillbaka till butiken