ALEX – one of the brains behind the brand.

Mitt namn är Alexander Svenningson och jag är en av grundarna till Beard Monkey. Jag tänkte att ni skulle få lära känna mig lite bättre och få en större bild av vad Beard Monkey faktiskt är och hur det kom till. Men först lite background story om mig:

Jag heter som sagt Alexander och fyller faktiskt 37 år, i dag! Jag är bosatt i Jönköping med min fru Tintin och min dotter Ell som är 7 år. Jag är ett så kallat (självutnämnt) f.d. hockeyproffs i Skillingaryds IS – jag har nog något rekord därnere på Movalla 😉

Skämt åsido, jag är uppvuxen i Skillingaryd i en entreprenörsfamilj där idéer och skapelse alltid varit nära till hands. Jag har drivit eget sedan 18 års ålder där jag började sälja alltifrån hockeytejp och proteinpulver till att vara med på mässor med min far. Försäljningen har på så vis blivit en naturlig del av mig! Utöver mitt bolag gillar jag idrott, både att utöva och att kolla på! Jag umgås mycket med min familj och älskar att resa. Jag är även ett loppis- och second handfreak.

Egentligen gled jag in i denna bransch på ett bananskal, det har verkligen gynnat mig att jag är uppväxt runt omkring produktion av kosmetik. Det var också här tankarna grodde om att starta ett eget varumärke – vi såg att skäggen och manlig vård började ta fart runt om i Europa.

22 februari 2015 kl. 14.10 kör jag in på uppfarten i Skillingaryd och får ett samtal från min far, vid denna tidpunkt ägde min pappa den fabrik där vi fortfarande producerar våra produkter. Det är detta samtal som väcker idén om ett eget skäggvarumärke…

Jag kliver ur bilen, ringer upp min vapendragare och barndomsvän Markus, i samma sekund som jag ringer honom finns namnet Beard Monkey i tankarna – jag vet inte hur eller vart idén kommer ifrån, men namnet känns självklart direkt! Jag och Markus slår våra kloka huvuden ihop – vi scannar marknaden, vi skapar unika dofter och vi börjar producera grymma produkter. Beard Monkey startade mest som ett test men varumärket togs emot med öppna armar och i dag står vi här med en av de bredaste produktportföljerna på marknaden!

Den 21 maj 2015 lanserade vi våra tre första produkter: Sweet Tobacco Skäggschampo, Sweet Tobacco Skäggolja och Mustaschvax.

Jag drivs av att få skapa nya affärsmöjligheter, för mig är varje dag en ny chans att skapa något nytt. Vi har chansen att påverka den manliga branschen, vi utvecklar ständigt nya produkter och skapar nya trender.

FEM SNABBA MED ALEX

Orange & Cinnamon vs. Oud & Saffron

Strawberry Daiquiri vs. Pina Colada

Dagkräm vs. Body Lotion

Silver Rain vs. Golden Earth

Hårspray vs. Hårvax

 

KÖP ALEX FAVORITER:

Följ oss på instagram

BEARD MONKEY ADVENTSKALENDER🎁
Varje söndag fram till jul kommer Alex och Markus öppna luckor som innehåller erbjudanden som ni absolut inte vill missa!🎅🏻

Sista dagen av vår Black Weekend - upp till 40% rabatt🖤 In och kika på beardmonkey.se!
BEARD MONKEY ADVENTSKALENDER🎁 Varje söndag fram till jul kommer Alex och Markus öppna luckor som innehåller erbjudanden som ni absolut inte vill missa!🎅🏻 Sista dagen av vår Black Weekend - upp till 40% rabatt🖤 In och kika på beardmonkey.se!
1 dag sedan
View on Instagram |
1/6
🔥BLACK WEEKEND🔥- OUR BEST DEALS EVER. Up to -40% on EVERYTHING!

www.beardmonkey.se
🔥BLACK WEEKEND🔥- OUR BEST DEALS EVER. Up to -40% on EVERYTHING! www.beardmonkey.se
4 dagar sedan
View on Instagram |
2/6
Have you bought your favorites yet? Otherwise, it's time to do it before they sell out! BLACK25 gives you 25% off EVERYTHING* 🖤

*does not apply to already reduced items
Have you bought your favorites yet? Otherwise, it's time to do it before they sell out! BLACK25 gives you 25% off EVERYTHING* 🖤 *does not apply to already reduced items
5 dagar sedan
View on Instagram |
3/6
BLACK WEEK STARTS NOW🔥 25% OFF EVERYTHING*! Code: BLACK25

*cannot be combined with other discounts
BLACK WEEK STARTS NOW🔥 25% OFF EVERYTHING*! Code: BLACK25 *cannot be combined with other discounts
1 vecka sedan
View on Instagram |
4/6
Anledning till att DU ska gå och testa dig💙 #mustaschkampen #mustaschkampen2022
Anledning till att DU ska gå och testa dig💙 #mustaschkampen #mustaschkampen2022
1 vecka sedan
View on Instagram |
5/6
Ditt bidrag gör skillnad💙

Köp en julklapp till någon du tycker om, och bidra till något bra! Vi skänker 10 kronor/sålt kit till Mustaschkampen under hela november!
Ditt bidrag gör skillnad💙 Köp en julklapp till någon du tycker om, och bidra till något bra! Vi skänker 10 kronor/sålt kit till Mustaschkampen under hela november!
1 vecka sedan
View on Instagram |
6/6
0
    0
    Din varukorg
    Din varukorg är tom Tillbaka till butiken