Under sina många expeditioner till amazonas djungler förde Guy Long Floyd noggranna anteckningar av sina observationer och upptäckter. I hans anteckningar kan vi läsa:

“Så påbörjade jag mina försök att reda ut mysteriet med det märkliga ljud som jag hört och fick de följande dagarna besök av en apa med en ansiktsbehåring som påminde om ett skägg i stilen mutton chop. Apan stökade runt i min hydda och fick mig till sist att tvingas röra på mig till andra platser. Efter apan lämnades dock ett doftspår med hintar av kardemumma och patchouli. Vidare efterforskningar krävs.”

”Efter en omtumlande och obekväm tur nerför kullen landade jag till sist bredvid en skarp och märklig doft. Ägaren till denna doft var en mycket udda apa med karaktäristiska drag som satt i ett träd ovanför mig och noga studerade medan jag plåstrade om mina sår med löv. 

Apan som tittade mig ner på mig hade en enorm ving-liknande mustasch och dess diet, vilket jag baserar på den hög av doft jag nu hamnat bredvid, tycktes bestå av kokosnötter, eucalyptus och vanilj.”

Multon

En tyngre och kryddigare doft att bära dag som kväll.

Toppnoter: Kardemumma, Aromatisk, Bergamott

Hjärtnoter: Trä, Rökelse, Läder, Geranium

Basnoter: Orientaliska noter, Oud, Amber, Patchouli

Sublevo

En mjuk och fräsch doft att bära dag som kväll.

Toppnoter: Eucalyptus

Hjärtnoter: Jasmin, Kokos

Basnoter: Sandelträ, Vanilj, Läder

Sublevo är inspirerad av den diet som denna apsort konsumerar. Sublevo betyder rebell på spanska och det kännetecknar det sätt som denna apa hävdar sin dominans.

Multon är inspirerad av doften som apan utsöndrar för att attrahera potentiella sexuella partners. Inhemska folkslag har mixat örter av olika slag för att få fram en doft så lik den doft som apan ger ifrån sig. De kallar den för ”vibrações incríveis” översatt som ”fantastiska vibbar”.

0
    0
    Din varukorg
    Din varukorg är tom Tillbaka till butiken